Haber

IAEA Yönetim Kurulu, Başkan Grossi’nin bu görevi bir dönem daha sürdürmesine karar verdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) Yönetim Konseyi, mevcut Lider Rafael Mariano Grossi’yi 4 yıl sürecek ikinci bir dönem için kurumun başına atadı.

Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan IAEA İdari Konseyi’nin 35 üye ülkesi, oybirliğiyle Grossi’yi bir dönem daha kurumun başına atadı.

Eylül 2023’te yapılacak IAEA Genel Konferansı’nda Yürütme Kurulu, 176 üye ülkeden Grossi’nin dört yıl sürecek ikinci dönemini onaylamasını isteyecek.

Başkan Grossi, İdari Konsey kararına ilişkin yaptığı açıklamada, kendisini bir dönem daha başkanlık etmesi için oybirliği ile seçmenin üye devletler için bir onur olduğunu belirterek, “Üye devletlerin göstermiş olduğu güven ve güven için çok minnettarım. Bu gerçekten olağanüstü organizasyonun başı olarak bende.” söz konusu.

Grossi, Ajansın küresel barış ve kalkınmaya katkısını sürdürmek için elinden geldiğince sıkı çalışmaya kararlı olduğunu söyledi.

Yürütme Kurulu kararı ve Genel Kurul onayı ile 2 Aralık 2019 tarihinde Teşkilat Başkanlığına tecrübeli Arjantinli diplomat Grossi atanmıştır. Grossi’nin ikinci dönemi 3 Aralık 2023’te başlayacak ve 2 Aralık 2027’ye kadar devam edecek. Grossi, 1957’de kurulan IAEA’nın 6. lideri olarak görevine devam ediyor.

haber-payas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu