Ekonomi

Ardelyx geliri güçlü ilk çeyrek satışlarıyla yükseldi; Hisse senedi sıçradı

WALTHAM, Mass. – Özel bir biyofarmasötik şirketi olan Ardelyx, Inc. (NASDAQ:ARDX) bugün, 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için, 36,65 milyon dolarlık analist konsensüsünü aşarak 46,02 milyon dolarlık rapor edilen gelirle önemli bir gelir artışı elde ettiğini duyurdu.

Bu, geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen 11,4 milyon $’a göre önemli bir artışı temsil ediyor. Şirketin hisseleri bu haber üzerine %10,5 oranında artış göstererek kazanç açıklamasının ardından güçlü bir yatırımcı güvenine işaret etti.

Şirketin bu çeyrekteki hisse başına kazancı (EPS) -$0.11 olarak gerçekleşti ve analist tahmini olan -$0.14’ten 0.03 $ daha iyi oldu. İyileşen finansal performans, IBSRELA ve XPHOZAH ürünlerinin güçlü satışlarına bağlanıyor. Özellikle IBSRELA, net ürün satış gelirinde 28,4 milyon dolar elde ederek hem yıldan yıla (YoY) hem de sıralı olarak önemli bir büyüme gösterdi. XPHOZAH lansmanından bu yana ilk tam çeyrek satışlarında 15,2 milyon dolar katkı sağladı.

Ardelyx’in başkanı ve CEO’su Mike Raab, şirketin performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “IBSRELA’nın devam eden ticari performansı ve XPHOZAH’ın inanılmaz derecede güçlü lansmanı sonucunda önemli bir büyüme kaydettik” dedi.

Ayrıca, şirketin stratejik gider yönetiminin, Ardelyx’i pazar genişlemesine daha fazla yatırım yapmak için konumlandırarak yaklaşık 203 milyon dolarlık güçlü bir nakit pozisyonu ile sonuçlandığını vurguladı.

Şirketin Ar-Ge harcamaları bir önceki yılın ilk çeyreğindeki 9,1 milyon $’dan hafif bir artışla 10,6 milyon $’a yükselirken, SG&A harcamaları, ürünlerinin artan ticarileştirme maliyetlerini yansıtacak şekilde önemli bir artış göstererek 53,0 milyon $’a ulaştı.

İleriye dönük olarak Ardelyx, IBSRELA için 2024 yılı ABD net ürün satış gelirinin 140,0 ila 150,0 milyon dolar arasında olmasını bekliyor. Bu öngörü, ürünlerinin sürekli büyümesine ve pazarda benimsenmesine duyulan güveni göstermektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Ardelyx’in güçlü mali sonuçları ve olumlu beklentileri, piyasanın iyimser tepkisiyle birleştiğinde, şirketin karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlara yönelik yenilikçi tedavileri ticarileştirme konusundaki başarılı girişiminin altını çizmektedir. Şirketin stratejik yaklaşımı ve ticarileştirme konusundaki uygulamaları, biyofarmasötik endüstrisinde sürekli büyüme için sağlam bir temel oluşturmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu